top of page
grebenceva klet logo white_edited.png
O NAS

grebenčeva klet

ZGODOVINA

Dobri stari časi 

Na obrobju Ljubljanskega barja pod pečino prikupne vzpetine Sv. Ana v vasi Podpeč že več kot stoletje stoji mogočna hiša s starim kostanjem pred vrati. V hiši se je gostinsko trgovska dejavnost odvijala že pred vojno,

ko so se v gostilnici ustavljali furmani s konji in si ob kozarčku izmenjali novice od blizu in daleč.

Stara hiša je nato nekaj desetletij nudila zavetje le družinskemu življenju svojih lastnikov, a je kmalu poklicala h gostinstvu mlado generacijo. Tako je Bar Grebenčeva klet odprl svoja vrata v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in bil del družabnega življenja obiskovalcev več kot dve desetletji.

Zgodba Bara Grebenčeva klet se je izpela in nastopil je čas za spremembe. Tako je hiša s prenovljenim gostinskim delom odprla svoja vrata v letu 2018. 
 

DANES

Vljudno vabljeni v Grebenčevo klet!

Nova lastnika Blaž in Katja sta združila zgodovino svojih prednikov z gostinskimi novostmi. Svoje kreativne ideje sta povezala s tradicijo, vse skupaj pa vtkala najprej v prenovo prostorov gostišča, potem pa tudi v oblikovanje ponudbe hrane in pijače.

Tako lahko v Grebenčevi kleti v prijetnem, sproščenem, družinskem vzdušju po novem okušate tradicijo in mladostno energijo, ki jo ponujajo odlične pizze in burgerji zanimivih okusov, ob tem pa spijete kozarec piva slovenskih craft pivovarjev.

Mirna in sproščujoča mogočna pečina, ki se dviga nad letnim vrtom lokala vam bo pričarala naraven mir in vas morda zvabila na eno izmed mnogih sprehajalnih poti, ki se nahajajo v okolici, ali pa vas bodo v Grebenčevi kleti prijetno okrepčali po obisku narave.
 

bottom of page